Beyoncé is artiest met meeste Grammy’s ooit

Beyoncé heeft zondag haar 32e Grammy Award in de wacht gesleept. De zangeres is daarmee de artiest met de meeste Grammy's ooit.

Eerder op de avond evenaarde Beyoncé al het record van de Hongaarse dirigent Georg Solti, maar na de prijs voor Best Dance/Electronic Album staat ze bovenaan de lijst van artiesten met de meeste Grammy's. De zangeres kan haar prijzenkast overigens nog verder vullen, want ze is in nog drie categorieën genomineerd waarvan de winnaar nog niet is bekendgemaakt.

Beyoncé reageerde geëmotioneerd op haar record. "Ik probeer deze avond maar over me heen te laten komen", zei ze tegen het luid juichende publiek.

Meeste nominaties

De zangeres kon zich al samen met haar man Jay-Z de artiest met de meeste nominaties noemen. De twee werden ieder 88 keer genomineerd. De rapper won er tot dusver in totaal 24.

Beyoncé won haar eerste twee Grammy's in 2001. Samen met Destiny's Child, de groep waar ze toen nog deel van uitmaakte, sleepte ze twee prijzen in de wacht voor het nummer Say My Name. Haar meest succesvolle uitreiking tot dusver was in 2010. Toen werd de prijzenkast van de zangeres aangevuld met zes Grammy Awards.