Beyoncé verovert direct koppositie in albumlijst met RENAISSANCE

Beyoncé voert een week na het verschijnen van haar zevende studioalbum RENAISSANCE de Album Top 100 aan. Daarmee neemt de 40-jarige zangeres de eerste plaats over van Harry Styles met zijn album Harry's House.

RENAISSANCE kwam vorige week vrijdag officieel uit, nadat de plaat eerder al was uitgelekt. Beyoncé nam zelfs de tijd om daarop te reageren. Ze bedankte de mensen die wachtten tot "de juiste releasedatum". "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie liefde en bescherming."

De zangeres heeft inmiddels ook al twee tracks op haar album aangepast. Het lied ENERGY bevatte aanvankelijk een sample van Milkshake, van zangeres Kelis. Nadat Kelis daar boos over is geworden, heeft Beyoncé de track aangepast. Eerder werd duidelijk dat ook van HEATED een nieuwe versie komt omdat ze daarin de term 'spaz' gebruikte, die volgens criticasters denigrerend is voor mensen met een beperking.

Album Top 10 week 31

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album, o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (-) Beyoncé - RENAISSANCE

2. (1) Harry Styles - Harry's House

3. (2) Burna Boy - Love, Damini

4. (3) Ed Sheeran - =

5. (5) Drake - Honestly, Nevermind

6. (4) Olivia Rodrigo - Sour

7. (RE) Golden Earring - Live

8. (6) Kate Bush - Hounds of Love

9. (11) Swedish House Maffia - Paradise Again

10. (10) Harry Styles - Fine Line