Bezoekers nemen hogere prijzen Lowlands voor lief

Lowlands is dit jaar duurder dan ooit. De ticketprijzen waren niet eerder zo hoog en ook voor bijvoorbeeld een biertje moeten festivalgangers meer betalen dan tijdens de vorige editie in 2019. Meerdere bezoekers zeggen daarvan te balen, maar het vooralsnog geen reden te vinden om niet meer naar het festival te gaan. "Ik neem het voor lief", zegt Jente (20) uit Friesland.

Jente en haar vriendin Gerrianne (20) hebben op de valreep kaartjes gekocht via TicketSwap en wel minder betaald dan bezoekers die het via de reguliere weg hebben gedaan. "Maar qua drank vind ik het wel heel duur. Als ik gewoon iets wil dat ik echt lekker vind dan ben ik zo 8 euro kwijt, dat is wel veel", zegt Gerrianne.

De meiden denken desondanks dat ze het er volgend jaar toch weer voor over zullen hebben. "Als er leuke artiesten zijn, dan komen we sowieso. Dan maar wat extra sparen", zegt Jente.

Duurder pilsje

Jeroen Visser (31) uit Utrecht merkt het verschil in prijzen ten opzichte van de vorige editie. "Ja, dat pilsje is wel duurder", zegt hij lachend. "Nu het nog middag is denk ik: dan maar wat minder drinken. Maar ik weet zeker dat ik dat straks weer vergeten ben. Ach, het is een festival en dat is nou eenmaal duur. Volgend jaar gewoon weer."

Ook Linde van Dijk (26) en Frank Geel (27) uit Amsterdam sluiten door de hogere prijzen niet uit terug te komen naar Lowlands. "Alles wordt duurder, dus je moet misschien minder festivals doen", zegt Linde. "Maar Lowlands blijf ik wel doen, hoor", vult Frank aan.