Bezorgde Amerikanen delen petitie om Disneyland later te openen

Disneyland Resort in Californië maakte eerder deze week bekend dat het volgende maand weer geleidelijk open wil gaan voor het publiek. Een groep Amerikanen vindt het na de coronacrisis echter nog te vroeg en heeft een petitie online gezet waarin het oproept om het park later te openen.

"Gevallen van het coronavirus stijgen nog steeds. Veel mensen hebben dierbaren verloren en door het heropenen van de parken worden gasten en medewerkers blootgesteld aan het virus", luidt de verklaring. "Er zijn nu meer gevallen dan toen de parken sloten op 13 maart. Gezondheidsofficials verwachten dat de tweede golf nog erger wordt. Het heropenen voor die tweede golf ons überhaupt raakt is onverantwoordelijk en gierig. Nu is niet het moment."

Vooralsnog wil Disney het Downtown District op 9 juli weer opengooien. De opening van het park zelf en het California Adventure Park staat voor 17 juli gepland. Het Grand Californian Hotel & Spa en het Paradise Pier Hotel moeten op 23 juli weer open gaan.

De initiatiefnemers opperen daarom om de Disneyparken op een later moment te openen wanneer de coronabesmettingen zijn gedaald en officials zeggen dat het veiliger is en er aan social distancing wordt gedaan. De petitie is inmiddels meer dan 26.000 keer getekend, daarmee is het eerder opgestelde doel van 25.000 krabbels al behaald. Het eerstvolgende target is 35.000 handtekeningen.