Biden na antisemitische uitspraken van Ye: Hitler was duivels

De Amerikaanse president Joe Biden lijkt te hebben gereageerd op de antisemitische uitspraken van rapper Kanye 'Ye' West. "Ik wil een paar dingen duidelijk maken: de Holocaust is gebeurd. Hitler was een duivels figuur", twitterde Biden vrijdag.

Ye kwam donderdag weer onder vuur te liggen vanwege antisemitische opmerkingen. Zo zei de rapper onder meer in een interview met het extreemrechtse platform Infowars dat Adolf Hitler "goede dingen" heeft gedaan en dat men moet stoppen met het "beledigen van de nazi's".

Ook zou hij een afbeelding van een hakenkruis op Twitter hebben gedeeld. Zijn account op het sociale medium is wederom geschorst. De rapper heeft volgens Twitterbaas Elon Musk "opnieuw de regels met betrekking tot het aanzetten tot geweld geschonden".

De laatste tijd komt Ye vaker in het nieuws vanwege antisemitische en racistische tweets. Hij werd daarom eerder ook al geschorst op Twitter en raakte daarnaast meerdere samenwerkingen kwijt. Volgens entertainmentsite TMZ heeft de rapper, die kampt met een bipolaire stoornis, een "ernstige zenuwinzinking".