Biden zegt ‘rode lijn’ van Poetin niet te accepteren

WASHINGTON DC (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft de waarschuwing van zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin dat westerse steun aan Oekraïne een "rode lijn" betekent weggewuifd. Poetin had gewaarschuwd dat hij het plaatsen van raketafweersystemen in Oekraïne zo op zou vatten, maar Biden zei "geen respect te hebben voor de rode lijnen van wie dan ook."

"We zijn al heel lang op de hoogte van de acties van Rusland en ik verwacht een lange discussie met Poetin te gaan voeren", zei Biden voordat hij dit weekend naar Camp David vertrok. Biden en Poetin spreken elkaar naar verwachting komende week.

Biden zegt met Europese bondgenoten samen te werken om een Russische aanval op Oekraïne te voorkomen. "Ik ben een set initiatieven aan het voorbereiden die volgens mij zeer uitgebreid en belangrijk zijn, en die het Poetin heel, heel moeilijk zullen maken om te doen wat mensen denken dat hij gaat doen." Er wordt gevreesd voor een Russische inval in Oekraïne. Er zouden zich zo'n 70.000 Russische soldaten langs de grens met Oekraïne bevinden.