Biedingen van meer dan 15.000 euro voor tickets Oranjedag 538

De prijzen voor de laatste tickets voor de 538 Oranjedag, een Fieldlab-experiment op 24 april in Breda, lopen vrijdag flink op. Op de website VakantieVeilingen.nl worden de laatste toegangsbewijzen geveild door Radio 538. De opbrengst van deze veiling gaat naar de Voedselbank.

Op de website worden bedragen van meer dan 15.000 euro geboden. De gewone kaartjes kostten 37 euro. Het animo voor de bewijzen was enorm: meer dan 1 miljoen mensen probeerden een ticket te bemachtigen. De kaarten werden via loting verdeeld.

Radio 538 waarschuwt voor oplichters die buiten de website VakantieVeilingen.nl kaarten aanbieden voor het grote Oranjefeest. "Onze tickets zijn gepersonaliseerd, en daarmee niet-overdraagbaar", meldt een woordvoerder vrijdag met klem.

Het evenement vindt plaats op het Chasséveld in Breda. Horecaondernemers in de stad reageerden woedend op het testevenement. Zij voelden zich geschoffeerd dat er in de stad wel een groot evenement mag plaatsvinden, terwijl zij al maanden geen gasten mogen ontvangen vanwege de coronamaatregelen. Radio 538 en de Bredase horeca bespreken binnenkort hoe ze kunnen samenwerken.