Biffy Clyro maakt speciale versie van Now I’m Everyone voor EK

De Schotse band Biffy Clyro heeft speciaal voor het EK voetbal een speciale versie van hun hit Now I’m Everyone opgenomen. De video van het nummer werd maandagmiddag vertoond door de BBC, vlak voor het eerste groepsduel van de Schotten op het EK. Tegenstander Tsjechië won die wedstrijd met 2-0.

In de clip zijn wedstrijdbeelden en nieuwsfragmenten te zien van het Schotse elftal. Die worden afgewisseld met beelden van een optreden van Biffy Clyro. Ook zijn er allerlei voetbalmemorabilia te zien die in een vreugdevuur worden verbrand.

In het eerste deel van de video worden vooral stukjes uit wedstrijden vertoond waarin de Schotten zich niet van hun beste kant laten zien. Maar in het tweede deel zijn hoogtepunten te zien van de overwinning van Schotland op Servië. Dat gebeurde eind vorig jaar in de play-offs voor een plek op het EK. De Schotten wonnen toen pas na een bloedstollende strafschoppenserie.

Biffy Clyro had in 2007 een grote hit met Now I’m Everyone. De Schotse band is niet de enige die van zich laat horen tijdens het EK. New Order heeft speciale merchandise uitgebracht rond hun voetbalhit World In Motion uit 1990. Bono en The Edge van U2 maakten met Martin Garrix single We Are The People over het EK. Daarnaast hebben tal van landen artiesten gevraagd een EK-lied op te nemen. Soms gebeurde dat met spelers en trainers van de nationale voetbalteams die meedoen aan het toernooi.