Big Brother-huis wordt veiligste plek van het land

Het nieuwe Big Brother-huis is straks de veiligste plek van het land als het gaat om corona. De makers van het tv-programma doen er in aanloop naar de start van het programma op 4 januari alles aan om het virus buiten de deur te houden.

De kandidaten worden voordat ze het huis ingaan meerdere keren getest. Ook moeten ze in thuisquarantaine en verblijven ze voordat het programma start in een hotel. "Dus als de bewoners in het huis komen, zitten ze veilig", zegt gedelegeerd producent Jeroen Compeer van EndemolShine tegen het ANP.

Ook achter de schermen zijn de nodige maatregelen genomen. Zo werken de camerateams in shifts en mocht er iemand ziek worden, wordt de complete ploeg vervangen. "We hebben veel meer personeel aangenomen", legt Compeer uit. "Mocht er in een team iets gebeuren, kan er meteen worden ingegrepen. Er staat altijd een reserveteam klaar."

Om drukte achter de schermen te voorkomen zijn bijvoorbeeld ook de regie en productie van elkaar gescheiden. "Die komen elkaar niet tegen. We hebben hier heel erg over nagedacht."

Big Brother keert in januari na iets meer dan 14 jaar afwezigheid terug op de buis. RTL maakt de nieuwe serie samen met het Belgische VIER. Het huis is op een parkeerterrein naast het hoofdkantoor van producent EndemolShine in Amsterdam gebouwd.