Bijlow wilde finale voor Feyenoord en heel Rotterdam winnen

TIRANA (ANP) - Justin Bijlow zocht na de verloren finale van Feyenoord tegen AS Roma (0-1) om winst van de Conference League naar woorden om zijn teleurstelling te omschrijven. "We wilden die cup zo graag winnen", stamelde de doelman. "Voor Feyenoord en heel Rotterdam. Dit doet pijn, heel erg veel."

Bijlow liet zich na het laatste fluitsignaal van de eindstrijd op de grasmat vallen. Daarna werd hij getroost door Rick Karsdorp, zijn oude ploeggenoot bij Feyenoord die nu in de defensie van AS Roma speelt. "We kennen elkaar goed en ik mag hem graag", zei de 24-jarige keeper. "Maar ik had natuurlijk liever zelf gewonnen."

Vervolgens besloot Bijlow samen met al zijn ploeggenoten de meegereisde supporters te bedanken. De meeste fans waren minstens zo teleurgesteld als de voetballers van Feyenoord. Maar ze trakteerden hun favorieten op een ovationeel applaus voor de 19 enerverende Europese wedstrijden van dit seizoen in de Conference League. "Feyenoord till I die" en "You never walk alone", zongen ze.

Voetoperatie

Bijlow leek in maart na een voetoperatie uitgeschakeld voor de rest van het seizoen. "Maar ik heb echt alles op alles gezet om deze finale toch nog te halen", zei hij. Vorige week sloot hij voor het eerst aan bij de groepstraining. Trainer Arne Slot gaf hem ondanks een gebrek aan wedstrijdritme een basisplaats voor de eindstrijd tegen AS Roma.

Bijlow keepte een goede wedstrijd en kon weinig doen aan de beslissende treffer van Nicolò Zaniolo. De Italiaan schoot knap raak, nadat Gernot Trauner een voorzet van Gianluca Mancini verkeerd had ingeschat. "We speelden geen goede eerste helft", zei Bijlow. "In de tweede helft waren we wel een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar zij maakten het spel dood. Daar zijn ze goed in."

Trots

Bijlow wilde niet speculeren over wat er de komende dagen dagen allemaal in Rotterdam was gebeurd als Feyenoord de finale tegen AS Roma wel winnend had afgesloten. Hoeveel supporters waren er donderdag naar Rotterdam The Hague Airport gekomen? En hoe groot was vrijdag de huldiging geworden?

"We hebben Feyenoord en Rotterdam weer op de Europese kaart gezet", stelde Bijlow. "Het was geweldig om weer op het veld te staan, maar ik had hier liever met een ander gevoel gezeten. Het gaat nu ook niet om mij, maar om onze ploeg. We kunnen niets anders dan trots zijn op dit team. Het is knap dat we zo ver zijn gekomen en met Feyenoord voor het eerst in twintig jaar weer in een Europese finale stonden."