Bijna 1,2 miljoen mensen zien start nieuwe seizoen Beste Zangers

Het nieuwe seizoen van de AVROTROS-hit Beste Zangers is donderdag begonnen met bijna 1,2 miljoen kijkers. Het NPO 1-programma, waarin bekende zangers elkaars repertoire zingen, was daarmee op het NOS Journaal van 20.00 uur na het best bekeken programma van de dag. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Beste Zangers, waarin VanVelzen donderdag de hoofdgast was, had op primetime hevige concurrentie van de commerciële zenders. Gelijktijdig was op RTL 4 Expeditie Robinson goed voor bijna 1,1 miljoen kijkers terwijl 952.000 mensen afstemden op Chateau Meiland op SBS6.

Na Beste Zangers bleven op NPO 1 980.000 mensen hangen voor de start van het nieuwe seizoen van Dit Was Het Nieuws. Rooijakkers Over De Vloer op RTL 4 trok op hetzelfde tijdstip 717.000 kijkers en op SBS6 keken 680.000 mensen naar Mr. Frank Visser Doet Uitspraak.

Voor Expeditie Robinson was het de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Het RTL 4-programma is dit jaar twee keer per week te zien. Op de donderdagen zijn de avonturen van acht oud-deelnemers die opnieuw mee mogen doen te zien terwijl de uitzendingen op de zondag in het teken blijven staan van de expeditie met achttien nieuwe deelnemers.