Bijna 200 toeristen vliegen voor pilotvakantie naar Rhodos

SCHIPHOL (ANP) - Bijna tweehonderd toeristen vertrekken maandagmiddag om 13.00 uur voor een eerste coronapilotvakantie naar het Griekse eiland Rhodos. De achtdaagse vakantie is een initiatief van de overheid om te testen onder welke voorwaarden er weer veilig gereisd kan worden. De all-inclusive pakketreis wordt uitgevoerd door reisorganisatie Sunweb en vliegmaatschappij Transavia.

Sunweb moest veel mensen teleurstellen, want er waren 25.000 aanmeldingen voor de proefvakantie. De 189 gelukkigen mogen tijdens de vakantie het Griekse vakantieresort Hotel Mitsis Grand Beach niet verlaten en er zijn geen andere gasten aanwezig. Deelnemers betalen de reis zelf, maar de kosten voor de coronatesten komen voor rekening van Sunweb.

Er volgt ook nog een tweede proef voor een pakketreis waarbij vakantiegangers meer vrijheid krijgen. Later komen er ook nog proefreizen voor auto-, cruise-, trein- en/of busvakanties.

Het negatieve reisadvies van de overheid loopt tot 15 mei. Reisorganisaties hopen daarna weer vakanties te kunnen verzorgen.