Bijna half miljoen mensen zien herhaling Even Tot Hier op zondag

Een herhaling van de tv-hit Even Tot Hier heeft zondagochtend bijna een half miljoen kijkers getrokken, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). Gemiddeld 451.000 mensen zagen zangeres Lenny Kuhr zingen over Oranje-bondscoach Louis van Gaal, waarmee het programma in de 25 best bekeken programma's van de dag kwam. De top 5 best bekeken programma's werd gedomineerd door het WK voetbal, met beide wedstrijden bovenaan de lijst.

Het is ongebruikelijk dat een ochtendherhaling zulke goede kijkcijfers haalt. De tweede herhaling van de uitzending, die 's avonds werd uitgezonden, haalde gemiddeld 376.000 kijkers. Bovenaan de top 5 best bekeken programma's van zondag stond de wedstrijd tussen Engeland en Senegal, gevolgd door de wedstrijd tussen Frankrijk en Polen. Daarna kwamen Studio Sport, Studio WK 22 en het Voetbal WK Journaal.

In de aflevering van Even Tot Hier van afgelopen weekend zong Kuhr over Van Gaal en werd aandacht besteed aan de problemen waar Nederlandse amateurvoetbalclubs mee kampen. Aan het slot van de aflevering riep een groot aantal oud-profvoetballers kijkers op hun energiecompensatie te schenken aan lokale sportclubs. Onder anderen Robin van Persie, Frank de Boer en Jan Mulder verschenen in de uitzending.

Eind november bleek al dat de winnaars van de Televizier-Ring op de late zaterdagavond, ondanks het WK, ook al hoge kijkcijfers kon krijgen. De uitzending werd naar 23.00 uur verschoven vanwege de voetbalwedstrijd tussen Argentinië en Mexico en bereikte toen alsnog ruim 1,5 miljoen kijkers. Afgelopen zaterdag waren dat er zelfs nog meer: toen keken er ondanks het late tijdstip bijna 1,8 miljoen mensen.