Bijna miljoen mensen zien finale hitserie Klem

De laatste aflevering van hitserie Klem is donderdagavond lineair bekeken door 920.000 mensen. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het was daarmee na diverse journaaluitzendingen en de RTL-liedjesshow I can see your voice het best bekeken programma van de avond.

Lineair betekent dat mensen ouderwets televisie kijken en niet via internet programma's vooruit- of terugkijken. Veel fans wachtten overigens die lineaire finale niet af. Ruim een half miljoen mensen zagen de laatste aflevering van de thrillerserie al eerder op NPO Start.

Klem van regisseur en scenarist Frank Ketelaar vertelt over Belastingdienst-topman Hugo Warmond (Barry Atsma) die via de crimineel Marius Milner (Jacob Derwig) tegen wil en dank in het criminele milieu belandt. De hoofdrolspelers lieten overigens recent doorschemeren dat zij wel oren hebben naar een Klem-film om het verhaal helemaal af te ronden.

De serie heeft ook buitenlandse fans. De Britse komiek Ricky Gervais sprak recent via een livestream vol lof over de Nederlandse serie.