Bild: Bayern München ontslaat trainer Julian Nagelsmann

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft per direct trainer Julian Nagelsmann ontslagen. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde krant Bild. De clubleiding van de Duitse recordkampioen zou ontevreden zijn over de verrichtingen op het veld en ziet in de 35-jarige coach de schuldige. Thomas Tuchel is de favoriet om Nagelsmann op te volgen, aldus Bild.

Technisch directeur Hasan Salihamidzic uitte zijn ongenoegen na de nederlaag van 2-1 bij Bayer Leverkusen afgelopen weekeinde. "Dit is Bayern onwaardig. Zo weinig drive, mentaliteit, vechtlust en doorzettingsvermogen heb ik zelden gezien", foeterde hij. Bayern raakte door de nederlaag tegen Leverkusen de koppositie in de Bundesliga kwijt aan rivaal Borussia Dortmund.

Nagelsmann was aan zijn tweede seizoen bezig bij Bayern. Vorig jaar werd hij kampioen met de ploeg. De nu 35-jarige Duitser was de jongste trainer ooit bij de Duitse topclub.

Tuchel zat zonder club nadat hij in september werd ontslagen bij de Engelse club Chelsea. Hij won met de Londense club de Champions League in 2021.