Billie Eilish had beste tijd ooit tijdens opnames tweede album

Billie Eilish heeft ontzettend genoten van het maken van haar tweede album Happier Than Ever. De Amerikaanse zangeres noemt het maakproces een van de mooiste tijden die ze ooit heeft beleefd.

"Het was een van de meest bevredigende en diepgaande ervaringen die ik ooit heb gehad met mijn muziek", schrijft de 19-jarige Billie op Instagram over het album dat vrijdag is verschenen. "Ik houd zo zo veel van elk nummer van dit project dat het me bang maakt als ik eraan denk dat iedereen op de wereld het nu kan luisteren. Ik kan wel huilen."

De zangeres is naar eigen zeggen erg gegroeid tijdens de opnames, op muzikaal en persoonlijk vlak. "Ik heb zoveel meer zelfkennis en zelfreflectie gekregen. Ik wou dat ik kon teruggaan in de tijd en dit album opnieuw kon maken want het was een van de mooiste tijden uit mijn leven."

Billie werkte voor haar tweede album weer samen met haar broer en producent Finneas O'Connell. "Jij bent mijn wereld en ik had het allemaal niet zonder jou kunnen doen."

Happier Than Ever is de opvolger van Billies succesvolle debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go? uit 2019. Voor de plaat, waarmee ze wekenlang wereldwijd de hitlijsten aanvoerde, won de zangeres drie Grammy Awards.