Billie Eilish noemt leven met tourettesyndroom ‘erg vermoeiend’

Billie Eilish zegt dat leven met het syndroom van Gilles de la Tourette, een neurologische aandoening die op haar elfde werd gediagnosticeerd, "erg vermoeiend" is. In gesprek met David Letterman vertelt de 20-jarige zangeres over de ziekte en hoe zij - en mensen in haar omgeving - ermee omgaan.

Het tourettesyndroom kenmerkt zich door het maken van korte bewegingen of geluiden waar je geen controle over hebt. Tics als met haar hoofd schudden, haar wenkbrauwen fronsen en haar armspieren aanspannen werden bij Billie op haar elfde waargenomen.

"Als je me lang genoeg filmt, zie je heel veel tics", zegt de Amerikaanse in een nieuwe aflevering van de Netflix-serie My Next Guest Needs No Introduction van voormalig talkshowpresentator Letterman. "Ik heb het er graag over, want het is erg interessant. En ik ben er helemaal van in de war, ik begrijp het niet", zegt Billie over haar tics.

Reacties

De meervoudig Grammy-winnares zegt dat het hebben van de tics "erg vermoeiend" voor haar is. "Ik vind het niet leuk, maar het is wel onderdeel van mij. Ik heb er vrede mee en nu ben ik er ook wel zelfverzekerd door."

In de aflevering doet Billie op een gegeven moment haar hoofd opzij en doet ze haar mond open, zonder iets te zeggen. Letterman vraagt haar of ze een vlieg zag, maar Billie antwoordt dat het een tic was, waarna de presentator zich meermaals verontschuldigt. Volgens de zangeres gaat echter niet iedereen er zo mee om. "De meeste mensen lachen en denken dat ik grappig probeer te doen. Maar ik word daar altijd erg door gekwetst."