Billie Eilish slaat aanval BTS af

AMSTELVEEN - Billie Eilish zet haar hegemonie in de Album Top 100 nog even voort. Haar debuutalbum When We Fall Asleep, Where Do We Go? staat deze week voor de derde week bovenaan en weet met succes de nieuwe plaat van de Zuid-Koreaanse boyband BTS achter zich te houden.

RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V en Jungkook moeten zo nog even wachten op hun eerste Nederlandse nummer 1-hit. De groep heeft echter niets te klagen. BTS reeg afgelopen week namelijk wereldwijd de records aaneen. Zo werd de video van hun single Boy With Luv, een samenwerking met zangeres Halsey, binnen 24 uur meer dan 75 miljoen keer bekeken op YouTube. De Koreanen wisten bovendien een plekje te verwerven in de Time-lijst van invloedrijkste personen op aarde.

In de Nederlandse albumlijst zijn er nog twee nieuwelingen in de top tien: Anderson. Paak komt binnen op de zevende plaats met Ventura en op tien is het de Nederlandse rapster Lauwtje die haar debuut maakt met Lauws.

Een opmerkelijke prestatie is er tot slot voor Beyoncé. De zangeres bracht woensdag haar livealbum Homecoming uit en weet op basis van de streams van één dag al binnen te komen op 43.

Album Top 10 week 16

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1 (1) Billie Eilish - When We Fall Asleep, Where Do We Go?

2. (-) BTS - Map Of The Soul - Persona

3. (2) Frenna - Francis

4. (4) Snelle - Beetje bij beetje

5. (3) Khalid - Free Spirit

6. (5) Ariana Grande - Thank U, Next

7. (-) Anderson. Paak - Ventura

8. (6) Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born Soundtrack

9. (8) Lil Kleine - Alleen

10. (-) Lauwtje - Lauws