Biografie André van Duin gelanceerd in DeLaMar Theater

André van Duin heeft maandag in het DeLaMar Theater uit handen van Jan Slagter het eerste exemplaar van zijn geautoriseerde biografie Gewoon André in ontvangst genomen. Schrijver Bert Kuizenga dook met Van Duin zelf, zijn dierbaren, vrienden, bekenden en vakbroeders in het verleden van de veelzijdige artiest.

In het boek staan persoonlijke bijdragen. Onder anderen Joop van den Ende, Youp van 't Hek, Joke Bruijs, Caroline Tensen en Freek de Jonge leverden bijdragen aan het boek, dat door FC Klap wordt uitgegeven. Demissionair minister-president Mark Rutte schreef een persoonlijke brief aan Van Duin die als uitsmijter achter in het boek is opgenomen.

Ook Matthijs van Nieuwkerk heeft bijgedragen. "Wonderlijk toch, hoe de loop van het leven zijn eigen pad kiest. Ik koester het geluk dat ik met André de Grote, tegen wie ik huizenhoog opkijk, mag werken en af en toe in zijn nabijheid mag verkeren", aldus de BNNVARA-presentator.

Schrijver Kuizenga leerde Van Duin goed kennen toen hij in 2005 Ron Brandsteder verving in de theatershows van de 74-jarige cabaretier en presentator. De 85 voorstellingen waren het begin van hecht contact dat altijd is gebleven.