Bioscopen willen Maradona-documentaire weer gaan draaien

Veel bioscopen willen de documentaire die vorig jaar verscheen over het leven van Diego Maradona weer gaan draaien. Dat meldt distributeur Cineart, die de film in Nederland heeft uitgebracht. De Argentijnse voetbalheld overleed woensdag op 60-jarige leeftijd.

"Veel theaters hebben bij ons aangeklopt of de film weer gedraaid kan worden", stelt een zegsvrouw. "Het is alleen voor veel bioscopen lastig om te schuiven in hun weekprogrammering. Dus kan de titel pas volgende week donderdag in het programma worden opgenomen."

De film is sowieso dit weekend te zien in Natlab Eindhoven. Daarnaast wordt de documentaire donderdagavond uitgezonden op NPO 3 en is de film daarna online te zien op NPO Plus.

Uniek materiaal

Regisseur Asif Kapadia koos er na succesvolle films over racer Ayrton Senna en zangeres Amy Winehouse voor om in zijn nieuwste documentaire de Argentijnse voetbalgod Diego Maradona onder de loep te nemen. Aan de hand van veel uniek archiefmateriaal vertelt Kapadia in twee uur over zijn bizarre leven en carrière; de focus ligt op de jaren dat Maradona in Napels speelde. De beelden worden begeleid door quotes uit tientallen interviews die Kapadia hield met de voetballer zelf en talloze belangrijke mensen uit zijn omgeving.

De film trok in de Nederlandse bioscopen bijna 100.000 bezoekers.