Bitterzoet van Eefje de Visser wint 3voor12 Award 2020

Eefje de Visser heeft de 3voor12 Award 2020 gewonnen voor het beste Nederlandse album van het jaar. De zangeres kreeg de prijs voor haar plaat Bitterzoet vrijdagavond uitgereikt tijdens de 3voor12 Song van het Jaar-uitzending op NPO 3FM. Vanwege de coronacrisis was het jaarlijkse festival afgelast.

De jury, bestaande uit muzikanten, muziekprofessionals en luisteraars en lezers van 3voor12, was zeer te spreken over het album. "Het is een uitgesproken feminiene plaat, met personages, herinneringen en dromen die bij iedereen resoneren. Het album geeft een kijkje in een ziel die niets te verbergen heeft, zozeer zelfs dat je je als luisteraar bijna een voyeur voelt. Bitterzoet staat op eenzame hoogte en is totaal origineel, en daarmee de winnaar van de 3voor12 Award 2020", staat in het juryrapport.

Eefje reageerde in de uitzending verheugd. Ze had nooit gedacht dat Bitterzoet, afgelopen week ook al door de muziekpers uitgeroepen tot album van het jaar, zo goed zou worden ontvangen. "Ik sta er versteld van", aldus Eefje. "Ik ben echt een 'lucky bitch'. Ik heb een engeltje op mijn schouder. Ik heb veel geluk gehad dit jaar."

Eefje is de zeventiende winnaar van de award, die ook bestaat uit een geldprijs van 1203,12 euro. Vorig jaar ging de muziekprijs naar Willem voor zijn album Man in Nood.

Later vrijdagavond wordt ook de Song van het Jaar bekendgemaakt. Vorig jaar won Merol met het liedje Hou Je Bek En Bef Me.