Blanks wint Music Moves Europe Award op ESNS

Blanks is bekroond met een talentprijs. De Nederlandse zanger heeft de Music Moves Europe Award gewonnen. De winnaars van deze prestigieuze Europese prijs voor aanstormend talent zijn donderdagavond bekendgemaakt op Eurosonic Noorderslag.

Naast Blanks zijn ook Denise Chaila (Ierland), ДEVA (Hongarije), Mezerg (Frankrijk) en Alina Pash (Oekraïne) bekroond met de award. De prijs bestaat onder meer uit een bedrag van 10.000 euro dat besteed kan worden aan tours en promotie. Meskerem Mees (België) wint de prestigieuze Grand Jury Prize en Ladaniva (Armenië) wint de Public Choice Award. Alle vijftien genomineerden krijgen daarnaast een "business education day" aangeboden, waar ze de kneepjes van het vak en de ins en outs van de muziekindustrie leren.

De jury zegt onder de indruk te zijn van "zo veel getalenteerde Europese artiesten". Over Blanks zegt de jury: "Super catchy en erg knap gedaan, met een echo van de synthpop uit de jaren ‘80. Niet alleen technisch bijzonder, maar ook een getalenteerde songwriter."