Blind jubileert met Ajax tegen Besiktas in Champions League

AMSTERDAM (ANP) - Voor Daley Blind is het tweede groepsduel van Ajax van dinsdagavond tegen Besiktas alweer zijn 50e wedstrijd in de Champions League. "Maar het blijft speciaal", zegt de linksbenige verdediger. "De hymne vlak voor de aftrap en gelukkig ook weer de ambiance in een volle Johan Cruijff ArenA. Die is fantastisch op Europese avonden. Dat hebben we moeten missen."

De 31-jarige Blind moet even nadenken als hem naar zijn mooiste duel tot nu toe in de Champions League wordt gevraagd. "Maar dan denk ik toch aan onze eerste campagne sinds mijn terugkeer", stelt hij. "Die overwinning van 1-4 in Madrid was toch wel een mooie."

Blind wil de huidige ploeg van Ajax niet vergelijken met het elftal dat na overwinningen op Real Madrid en Juventus doordrong tot de halve finales. "Want bijna alle spelers van dat elftal zijn vertrokken", zegt hij. "Ik denk wel dat we weer op de goede weg zijn. Als we goed spelen, dan kunnen we het alle ploegen lastig maken. Dan zijn we moeilijk te verslaan. Maar we moeten wel steeds het beste uit ons zelf halen. Wat dat betreft zijn we soms zelf onze grootste tegenstander."