BN’ers delen massaal foto’s van beesten op dierendag

Ook bekende Nederlanders vieren dinsdag dierendag. Op sociale media worden massaal foto's van huisdieren gedeeld.

Bridget Maasland plaatst op Instagram een plaatje van haar hond. "Het is bij ons elke dag dierendag en voor Zack, nadat hij uit een prullenbak is gevist als 2 dagen oude pup, gelukkig ook. Weggegooid als oud vuil." Evelien de Bruijn deelt een kiekje van haar oude hond. "Hier was ik, 2 of 3 jaar oud, naast Pluuk, onze bouvier die tot mijn 15e bij me was. Uiteraard was Pluuk de liefste ooit. Ze lachte altijd als ik thuiskwam en ze heeft heel wat geheimen voor me bewaard en me getroost als er tranen waren. En of ze nou echt kwam troosten of een aai kwam halen, dat maakt mij niet uit. Dieren verrijken mijn leven."

Ilse DeLange viert samen met haar trouwe viervoeter dat ze woensdag begint aan haar tournee. De zangeres deelt een foto van haar hond bij een microfoon op het podium. De hond van Merel Westrik heeft juist geen zin om te poseren. "Je kan me wat met je dierendag-foto", schrijft de presentatrice bij twee kiekjes waarop te zien is dat haar hond niet wil blijven stilzitten.

Marieke Elsinga eert haar kat op dierendag. "Kiki en ik zijn morgen precies 4 jaar een onlosmakelijk duo. Ze komt uit het asiel en daar zitten nog veel meer dieren die een nieuw thuis verdienen."