BN’ers doen mee met Nacht van de Vluchteling

DEN HAAG - Een groot aantal deelnemers van de Nacht van de Vluchteling heeft zondagochtend hun nachtelijke wandeltocht voltooid. Onder de wandelaars waren onder anderen Johnny de Mol en de Haagse burgemeester Pauline Krikke. Johnny deed mee aan de tocht van 20 kilometer in Amsterdam, waar burgemeester Femke Halsema de deelnemers wegschoot.

De deelnemers kwamen in Den Haag, Haarlem, Amersfoort en Arnhem over de finish. Ze gingen rond middernacht van start in respectievelijk Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen voor een tocht van 40 kilometer. Rotterdam en Amsterdam hadden ook routes van 10 en 20 kilometer. In Amersfoort reikte rapper Diggy Dex medailles uit aan de gefinishte deelnemers.

Art Rooijakkers gaf zaterdagavond in Utrecht het startschot. De 42-jarige presentator en ambassadeur van de stichting liep zelf niet mee. Hij zet zich al sinds jaar en dag in voor de 40 kilometer lange sponsorloop, maar moest nu verstek laten gaan vanwege zijn nieuwe talkshow. Zomer met Art trapt op 17 juni af.

Er deed dit keer een recordaantal van ruim 5600 wandelaars mee aan de speciale tocht over 40 kilometer waarmee geld werd ingezameld voor vluchtelingen. Volgens een woordvoerder van de organisatie zijn er dit jaar weinig uitvallers omdat het in de nacht van zaterdag op zondag goed weer was om te lopen. De deelnemers hebben tot nu toe ruim 1,5 miljoen euro opgebracht. Tot eind augustus kan er nog gedoneerd worden.