BN’ers in de bres voor vluchtelingenkinderen uit Griekenland

In tientallen plaatsen in Nederland is donderdagavond met stille protesten aandacht gevraagd voor het opnemen van vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen. "Het was een heel krachtige actie", zei zanger Joshua Nolet van de band Chef'Special. Hij stond donderdagavond vanaf 20.00 uur "vanwege de coronamaatregelen 2 meter van elkaar af" met 29 anderen op het Plein in Den Haag 45 minuten stil.

"Het was niet alleen krachtig omdat er zo veel BN'ers meededen. Het was ook door de verbondenheid met de mensen die elders in het land aan de stille protesten meededen, zoals in Haarlem en Amsterdam. In Den Haag werd Nolet bijgestaan door onder meer Typhoon, de leden van de band De Staat, Candy Dulfer en de dj's Giel Beelen en Michiel Veenstra.

"Tijdens onze actie was het heel rustig op het Plein", zei Nolet. "Af en toe bleef een passant even staan, maar die liep daarna weer verder. Er gebeurde natuurlijk ook niks."

VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children en Stichting Vluchteling hebben inmiddels een petitie voor de kinderen gelanceerd: 500kinderen.nl. Volgens de organisaties kan hiermee iedereen het kabinet oproepen alleenstaande vluchtelingenkinderen uit de Griekse kampen ook in Nederland op te vangen.