BN’ers in de bres voor wilde dieren

World Animal Protection zet BN'ers in voor een bewustwordingsactie tegen vermaak met wilde dieren. Onder anderen Romy Monteiro, Guido Weijers en Maryan Hassouni doen mee aan #IKDOENIETMEERWILD.

Wilde dieren worden voor menselijk plezier op jonge leeftijd bij hun moeder weggehaald, met harde hand getraind en gehouden aan kettingen of in kooien, zegt World Animal Protection in een verklaring. Met #IKDOENIETMEERWILD hoopt de organisatie mensen af te schrikken van activiteiten met wilde dieren en zo het aanbod ervan te stoppen.

Wereldwijd worden ruim een half miljoen dieren gebruikt om mensen te vermaken, stelt World Animal Protection. "Veel mensen ondernemen uit bewondering voor wilde dieren activiteiten met ze, en weten pas later dat er dierenleed achter schuilt", meent directeur Dirk-Jan Verdonk van de organisatie.

"Helaas heb ik ooit een olifantenrit gemaakt en met dolfijnen gezwommen. Pas later realiseerde ik me: dit is helemaal niet oké. Het is afschuwelijk", zegt Romy Monteiro. "Ik vind het belangrijk dat mensen dit te weten komen, en dat als ze het weten het ook niet meer doen. Mensen en wilde dieren horen gewoon niet bij elkaar."