BN’ers vinden Rob Kemps terechte winnaar Slimste Mens

Televisiekijkend Nederland zag vrijdagavond na een spannende finale hoe Snollebollekes-zanger Rob Kemps de Slimste Mens werd. De zanger kreeg vooral veel lof vanwege zijn positieve en vrolijke houding, zo ook van bekende Nederlanders.

"Gefeliciteerd Rob Kemps, "collega", met je terechte overwinning!", schrijft Maik de Boer onder een foto van hen samen op Instagram. Ook uit de koninklijke familie komt een felicitatie. "Geweldig. Goed gedaan!! Gefeliciteerd", schrijft Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau.

Journaliste Nynke de Jong pleit ervoor dat Kemps de 4 mei-lezing voor zijn rekening neemt. Weervrouw en oud-concurrente Helga van Leur is vooral opgelucht dat Kemps heeft gewonnen. "Dat ik de Slimste Mens uitgespeeld ben door de uiteindelijke winnaar Rob Kemps van de Snollebollekes verzacht de pijn een beetje."

Aafke Romeijn is blij dat het clichébeeld van Kemps' muziekgenre, carnavalsmuziek, met de winst wordt ontkracht. "Wel mooi dat die van Snollebollekes De Slimste Mens heeft gewonnen", schrijft de muzikante en schrijfster. "Waarom? Nou, omdat ieder muziekgenre zo zijn clichébeeld heeft. Mooi als dat ontkracht wordt."