BNNVARA ontkent gesprek met Vandaag Inside-trio

BNNVARA zegt niet met Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp te hebben gesproken over een dagelijkse talkshow ter vervanging van Khalid & Sophie. De omroep ontkent opmerkingen van Van der Gijp daarover en zegt een gesprek met de mannen ook niet te hebben overwogen.

Van der Gijp zei maandagavond na de terugkeer van Vandaag Inside tegen onder meer RTL Boulevard en De Telegraaf dat Derksen het had over een aanbod vanuit de NPO om Khalid & Sophie over te nemen. Een woordvoerster van BNNVARA laat desgevraagd weten dat dit niet klopt en zegt dat het praatprogramma niet gaat stoppen. "We zetten stevig in op Khalid & Sophie, ook voor dit najaar. De talkshow is voor ons een belangrijke titel waar we veel vertrouwen in hebben en zijn tevreden over hoe het programma zich ontwikkelt. Daarbij past VI niet bij ons als omroep."

Een woordvoerder van de NPO laat weten dat de publieke omroep het VI-trio niet zelf heeft benaderd of heeft gesproken, maar dat PowNed wel contact heeft gehad met Derksen. "Als NPO hebben wij in gesprekken met Powned vervolgens benadrukt dat als het al tot een verder gesprek zou komen met Derksen c.s. dat de heren zich dan wel moeten realiseren dat de publieke omroep een andere omgeving is dan de commerciële omroep. Bij de publieke omroep worden programma’s gemaakt volgens bepaalde publieke waarden en daar zou een eventuele voortzetting van het programma bij Powned ook aan moeten voldoen. De omroep liet weten het hiermee eens te zijn. Het is vervolgens niet meer aan de orde geweest."

Vandaag Inside keerde maandag na een afwezigheid van twee weken terug. De mannen besloten eerder te stoppen na ophef over een verhaal dat Derksen had verteld. Hij zei tientallen jaren geleden een vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. Later zei hij dat er toch geen sprake was van penetratie.