Boek Kobe Bryant voert bestsellerslijst aan

Het tweede boek uit de The Wizenard Series van Kobe Bryant staat bovenaan de New York Times-lijst van bestverkochte boeken voor kinderen tussen de acht en twaalf. Season One is de opvolger van Training Camp, dat vorig jaar de lijst aanvoerde.

De boeken zijn geschreven door Wesley King, de verhaallijnen bedacht door de in januari overleden Bryant. Training Camp ging over vijf jonge basketbalspelers, opvolger Season One volgt één van hen; Reggie droomt van een basketbalcarrière, maar zit op de bank voor een van de slechtste teams uit de competitie dus heeft nog een lange weg te gaan.

Bryant richtte in 2013 Granity Studio's op, een uitgeverij gericht op jongeren die verhalen wil brengen waarin sport centraal staat. Hij bracht onder de vlag van Granity ook zijn eigen autobiografie The Mamba Mentality: How I Play uit en de korte animatiefilm Dear Basketball, waarvoor hij in 2018 een Oscar won.

Sinds de dood van Bryant eind januari is de verkoop van drie eerder uitgekomen jeugdboeken met zijn verhalen flink gestegen. Granity Studio's gaf na het overlijden van de basketballer, die omkwam bij een helikopterongeluk dat ook zijn dochter Gianna en zeven anderen het leven kostte, aan zijn werk voort te zetten. "Wij gaan verder met onze missie om met een creatieve stimulans jonge mensen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen", aldus het bedrijf.