Boer Zoekt Vrouw dit jaar met vijf boeren uit Europa

Boer Zoekt Vrouw gooit het in het nieuwe seizoen over een iets andere boeg. Het populaire datingprogramma stelt op 9 april vijf boeren aan het publiek voor die sowieso gevolgd gaan worden in hun zoektocht naar de liefde, ongeacht het aantal brieven dat zij krijgen. Daarnaast speelt de reeks zich dit keer af in Europa, maakt omroep KRO-NCRV maandag bekend.

"In de afgelopen maanden heb ik heel Europa doorgereisd en vijf bijzondere mensen goed leren kennen. Ik heb meegewerkt op hun bedrijf, hun familie ontmoet en hun leven in het buitenland ervaren en gevoeld dat voor hen een ding het allerbelangrijkste is. Ze willen niets liever dan hun leven delen met iemand die ook dat buitenlandse avontuur aan durft te gaan", zegt presentator Yvon Jaspers in de aankondiging van het dertiende seizoen.

Na de voorstelaflevering op 9 april, is de rest van het seizoen te zien vanaf 3 september op NPO 1. Daarin zijn de vaste elementen uit het KRO-NCRV-programma onveranderd. Zo ontmoeten de boeren hun briefschrijvers tijdens een rondje speeddaten, gaan ze met de leuksten daarvan op dagdate en blijven er uiteindelijk drie over die komen logeren op de boerderij. De persoon waar ze een toekomst mee zien, mag tot slot mee op citytrip.