Bohemian Rhapsody best verkochte video in Groot-Brittannië

De film Bohemian Rhapsody over het leven van Freddie Mercury is de best verkochte video in Groot-Brittannië. Dat meldt de Britse Entertainment Retailers Association (ERA). Van de biopic zijn 1,7 miljoen exemplaren verkocht. Het gaat dan niet alleen om gestreamde exemplaren, maar ook om fysieke downloads en de aanschaf van dvd’s.

In de lijst van best verkochte films maken Avengers - Endgame, met 1,3 miljoen verkochte exemplaren, en Toy Story 4 de top 3 compleet. Van die film gingen bijna 800.000 exemplaren over de toonbank. A Star Is Born, de muziekfilm met Bradley Cooper en Lady Gaga, eindigde op de vijfde plek met 700.000 stuks.

Streaming wint in Groot-Brittannië duidelijk terrein, maar voorlopig is het nog zo dat de Britten graag dvd’s aanschaffen. Van de totale verkoop van Bohemian Rhapsody bestond 67 procent uit fysieke verkopen. Volgens topman Kim Bayley van de ERA zijn dvd’s en blu-rays nog steeds erg belangrijk in de filmindustrie. "Fysieke formaten zijn de sleutel tot het scoren van een kaskraker", zegt hij. "Ieder jaar is het zo dat van de titels in de top 10 meer op dvd en blu-ray wordt verkocht dan digitaal."