Bol blijft met toptijd ongeslagen op 400 horden in Diamond League

FLORENCE (ANP) - Atlete Femke Bol heeft haar ongeslagen status op de 400 meter horden in de Diamond League behouden. De Amersfoortse won met overmacht de wedstrijd bij de meeting in Florence in een tijd van 52,43 seconden. Daarmee bleef ze vier tienden boven haar Nederlands record van 52,03. Het is wel de beste wereldjaarprestatie.

In vochtige omstandigheden - het had geregend in de Toscaanse stad - ging Bol hard van start en liep ze met lange passen weg van de concurrentie. De Amerikaanse Shamier Little finishte als tweede op gepaste afstand in 53,38. Haar landgenote Anna Hall, die vorig weekeinde nog de zevenkamp won in Götzis, eindigde als derde in 54,42.

Bol opende vorige week zaterdag haar seizoen in Oordegem met een tijd van 53,12. Ze richt zich deze zomer op de WK in Boedapest en wil vooral haar races perfectioneren. De drievoudig Europees kampioene concentreert zich op het maken van langere passen tussen de hekjes op de 400 meter horden. Het streven is de hele ronde af te werken met veertien passen tussen de horden.