Bol klasse apart in massasprint tweede etappe Parijs-Nice

AMILLY (ANP) - Cees Bol heeft de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen. De 25-jarige renner van Team DSM was in Amilly na een nagenoeg vlakke etappe een klasse apart in de massasprint. De Deen Mads Pedersen (Trek - Segafredo) werd op ruime afstand tweede en de derde plek was voor de Australiër Michael Matthews (Team BikeExchange), die de leiderstrui nu in het bezit heeft.

Bol ging op indrukwekkende wijze de sprint aan en niemand kon hem volgen. Met groot vertoon van macht kwam Bol enkele meters voor de concurrentie over de finish. Voor Bol, die vorige maand meedeed aan de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, is het zijn eerste ritzege van het jaar.

"Dit is het beste gevoel dat er bestaat. Dit is een boost voor het zelfvertrouwen. Ik ben moeizaam begonnen aan het seizoen, maar we bleven geloven en vandaag heb ik het dankzij de geweldige hulp van mijn ploeggenoten afgemaakt", zei Bol na zijn zege. "Ik kwam goed door de laatste bocht en trok de sprint op het juiste moment aan. Dit geeft ook vertrouwen voor de andere sprints deze week, want zondag hebben we het niet goed gedaan."

De Ier Sam Bennett was zondag de beste in de eerste rit van de Franse rittenkoers. Bennett moest nu genoegen nemen met de vijfde plaats.

Dinsdag staat er een tijdrit over 14,4 kilometer op het programma, met start en finish in Gien.