Bon Bini-films van Jandino passeren anderhalf miljoen bezoekers

De Bon Bini-filmreeks van komiek Jandino Asporaat heeft in totaal anderhalf miljoen bezoekers getrokken. Dat hebben distributeur WW Entertainment en producent Huis van Asporaat vrijdag bekendgemaakt. Het is daarmee een van de meest succesvolle Nederlandse filmreeksen van de afgelopen decennia.

Op dit moment trekt het derde deel, Judeska in da House, volle zalen in Nederland en België, maar ook op Aruba, Bonaire en Curaçao. Eerder waren ook de komedies Bon Bini Holland (2015) en Bon Bini Holland 2 (2018) grote bioscoophits. Beide films werden ook beloond met het Gouden Kalf dat het publiek jaarlijks uitreikt op het Nederlands Film Festival.

In de nieuwste komedie in de reeks wordt tante Judeska met haar nichtje Gabriella twee weken opgesloten in een kasteel, samen met het gezin van de adellijke minister van Binnenlandse Zaken. De twee totaal verschillende families moeten het toch samen zien te rooien en proberen er het beste van te maken.

De film passeerde na de heropening van de bioscopen in noodtempo de 100.000 bezoekers. Dit gold ook voor de andere Nederlandse titel die nu te zien is, De Slag om de Schelde.