Bond-collega’s rouwen om overlijden Sean Connery

Verschillende beroemdheden die hebben meegewerkt aan Bond-films hebben gereageerd op het overlijden van James Bond-legende Sean Connery. De acteur overleed op 90-jarige leeftijd in zijn slaap op de Bahama's.

Daniel Craig, de huidige James Bond, noemde Connery "een van de echte groten van de cinema". Craig zei dat Connery nog vele jaren van invloed zal zijn op acteurs en filmmakers. "Hij zal herinnerd worden als Bond en zo veel meer. Hij definieerde een tijdperk en een stijl."

Ook Shirley Bassey, die de titelnummers van drie Bond-films zong, waaronder Goldfinger, bracht een eerbetoon aan Connery. "Het doet me ongelooflijk veel verdriet dat Sean is overleden. Mijn gedachten zijn bij zijn familie. Hij was een geweldig persoon, een echte heer en we zullen door Bond voor altijd verbonden zijn."

Producers van de James Bond-films waarin Connery speelde, lieten weten "kapot" te zijn van het nieuws. "Hij was en zal altijd herinnerd worden als de originele James Bond wiens onuitwisbare intrede in de filmgeschiedenis begon toen hij die onvergetelijke woorden aankondigde: 'The name's Bond... James Bond"', schrijven Michael G. Wilson and Barbara Broccoli.