Bondscoach De Boer vond Oranje in balbezit niet zo sterk

AMSTERDAM (ANP) - Bondscoach Frank de Boer erkende na de zege van Oranje op Oostenrijk (2-0) op het EK dat zijn ploeg tot meer in staat is. "Vooral in balbezit lieten we soms niet zien wat we kunnen", zei hij. "Maar uiteindelijk ben ik zeer tevreden. We hebben nauwelijks een kans weg gegeven."

"Het was een beetje het tegenovergestelde als zondag tegen Oekraïne", verwees De Boer naar het gewonnen eerste groepsduel (3-2). "Toen vond ik ons beter bij balbezit maar gaven we wel kansen weg. We hebben ook wel vier goede kansen gemist. De uitslag had dus hoger kunnen uitvallen. En we zijn nu al zeker van de groepswinst en een plek in de achtste finale."

De Boer startte met Wout Weghorst en wisselde de spits na ruim een uur voor Donyell Malen, die slechts 3 minuten in het veld stond toen hij de 2-0 van Denzel Dumfries inleidde. "Ik zeg niet dat Donyell niet in de basis kan beginnen", zei De Boer. "Maar je ziet wat hij met zijn snelheid kan brengen als de ruimtes op het veld groter worden."

Niet Memphis Depay maar Denzel Dumfries werd als 'man van de wedstrijd' verkozen. Depay opende de score met een benutte strafschop maar speelde niet zijn beste wedstrijd. "Maar hij maakt wel de 1-0 en leidt ook de 2-0 in", zei De Boer. "Laat Memphis maar in het toernooi groeien en er straks in de grote wedstrijden staan."

Dumfries haalde de strafschop binnen, die Depay benutte en maakte zelf de 2-0. Hij was zondag ook al bij alle drie de treffers tegen Oekraïne betrokken.