Bondscoach Foda: historische en verdiende zege Oostenrijk

BOEKAREST (ANP) - Bondscoach Franco Foda van Oostenrijk feliciteerde zijn spelers uitgebreid met de overwinning in Boekarest tegen Noord-Macedonië (3-1). "Zij hebben geschiedenis geschreven", sprak hij euforisch. Foda doelde op het feit dat Oostenrijk nooit eerder een wedstrijd op een eindtoernooi om de Europese titel wist te winnen.

De bondscoach van Oostenrijk, donderdag tegenstander van Oranje in Amsterdam, vond de zege verdiend. Pas in de slotfase nam zijn ploeg dankzij treffers van de twee invallers Michael Gregoritsch en Marko Arnautovic afstand van de EK-debutant. "Zij gaven het team nieuwe impulsen", oordeelde Foda. "Onze wissels hebben het verschil gemaakt."

Foda was tevreden over het optreden van zijn formatie. "We hebben hard gewerkt, speelden agressief en kwamen terecht op voorsprong. Daarna incasseerden we echter snel de gelijkmaker door concentratieverlies. Na de rust speelden we de bal sneller voorwaarts. Er zat ook veel meer beweging in de ploeg. Mede daardoor en dankzij onze invallers hebben we gewonnen."