Bondscoach Ivoorkust niet eens met kritiek op Ajax-spits Haller

DOUALA (ANP) - Coach Patrice Beaumelle van Ivoorkust vindt het niet terecht dat Sébastien Haller na de nipte zege (1-0) op Equatoriaal-Guinea in de Afrika Cup van alle kanten kritiek krijgt. De spits van Ajax, algemeen gezien als een van de sterren van het evenement, bleef onzichtbaar. "Dat is verklaarbaar", zegt zijn trainer. "Ik verwacht dat hij de komende wedstrijden veel beter wordt."

De voorbereiding van de topschutter uit de Champions League verliep volgens Beaumelle uiterst moeizaam. "Hij heeft vanwege Covid-19 tien dagen binnen moeten zitten. Daardoor arriveerde hij pas twee dagen voor de openingswedstrijd hier in Kameroen. Dan kan ik begrijpen dat je niet direct in staat bent je beste spel te laten zien."

Bewust had de coach Haller meteen een basisplaats gegeven. "Natuurlijk wist ik dat hij nog niet helemaal wedstrijdfit was. Maar op deze manier kon hij alvast wennen aan de intensiteit van dit toernooi en de omstandigheden hier. Ik weet zeker dat hij daarvan de komende wedstrijden gaat profiteren. Vermoedelijk wordt hij met de dag beter."

Ivoorkust vervolgt het toernooi zondag met de wedstrijd tegen Sierra Leone. Ook PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré speelt bij Ivoorkust.