Bondscoach Koeman gelooft in systeem met vier verdedigers

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman heeft er geen spijt van dat hij het Nederlands elftal vrijdag tegen Frankrijk met vier verdedigers heeft laten spelen. De bondscoach overweegt na de kansloze nederlaag in Stade de France (4-0) ook niet om Oranje in de toekomst met vijf verdedigers te laten voetballen.

Louis van Gaal, de voorganger van Koeman, liet het Nederlands elftal met vijf verdedigers spelen. Volgens hem had Oranje alleen dan kans op de titel van het WK in Qatar. Uiteindelijk werd Nederland in de kwartfinales uitgeschakeld. Argentinië nam de strafschoppen beter na een gelijke stand na verlenging.

Koeman beseft dat hij vrijdag voor vijf verdedigers had kunnen kiezen tegen een sterke tegenstander als Frankrijk. "Dat had gekund, maar heb ik er niet voor gekozen", zei hij. "Ik zie het oude systeem ook als iets eenmaligs. Ik heb heel veel vertrouwen in ons systeem. Ik heb geen seconde twijfel gehad dat we het anders hadden moeten doen. We gaan het ook in de toekomst niet anders doen. Het wordt echt beter, daar ben ik van overtuigd."