Bondscoach Koeman vindt uitbreiding WK slechte ontwikkeling

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman vindt het geen goede ontwikkeling dat aan het komende WK voetbal 48 landen mogen deelnemen. De bondscoach van Oranje denkt dat door de verlenging van het wereldkampioenschap de vakantie van zijn spelers in het gedrang komt.

"Dat er meer landen mogen meedoen, vind ik slecht voor de spelers. Want dat betekent dat de agenda nóg voller wordt en dat het toernooi tien dagen langer gaat duren", zei Koeman op een persconferentie in Zeist. "Je praat wel over de vakantie van spelers. Het houdt maar niet op."

Vorige week maakte de FIFA bekend dat het komende WK, in 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico, 104 wedstrijden gaat bevatten. Voor het toernooi zijn veertig dagen uitgetrokken.

EK-kwalificatiecyclus

Enkele dagen na de bekendmaking van dat nieuws werd Gianni Infantino herkozen als voorzitter van de wereldvoetbalbond. Daarover hield Koeman zich liever op de vlakte. "Daarop heb ik te weinig zicht om duidelijk een stelling in te nemen. Dat hoort bij de KNVB", aldus de bondscoach. "Ik praat liever niet over dat soort kwesties en vind dat ik mij moet richten op het voetballende gedeelte. Want daar ben ik bondscoach voor."

Koeman bereidt zich met Oranje voor op de eerste twee wedstrijden van de EK-kwalificatiecyclus. Vrijdag is Frankrijk de tegenstander in Parijs en maandag neemt zijn ploeg het in Rotterdam op tegen Gibraltar.