Bondscoach Löw geeft Müller, Hummels en Boateng weer wat hoop

MÜNCHEN (ANP) - De Duitse voetballers Thomas Müller (31), Mats Hummels (32) en Jérôme Boateng (32) mogen weer een heel klein beetje hoop koesteren op EK-deelname komende zomer met de nationale ploeg. "Als zich bijzondere omstandigheden voordoen, kunnen we ons beleid eventueel aanpassen", liet bondscoach Joachim Löw in interviews met ARD en voetbaltijdschrift Kicker behoedzaam weten.

Löw bedankte het gerenommeerde drietal in het voorjaar van 2019 voor bewezen diensten. Een rentree was voor hem lange tijd onbespreekbaar. Na de ontluisterende nederlaag in november in en tegen Spanje (6-0) voor de Nations League werd de roep in Duitsland om een terugkeer van in ieder geval aanvaller Müller (Bayern München) steeds sterker. Ook toen wilde Löw er echter nog niets van weten. Inmiddels lijkt hij enigszins van gedachten veranderd.

"De vraag is: welke spelers hebben we nodig bij het EK om het grootst mogelijke succes af te dwingen?", stelde Löw. "Als er één of meerdere spelers terugkeren in de selectie, zal dat geen enkel probleem zijn. Ze weten wat er van hen wordt verwacht bij de nationale ploeg. Ze zullen ook de balans in ons verjongde team niet verstoren. Ze zullen de andere spelers in de huidige hiërarchie zeker niet in de weg gaan zitten. Daar zijn hun karakters niet naar."

Löw wil voor de komende drie WK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland, Roemenië en Noord-Macedonië in maart zijn huidige selectie nog zoveel mogelijk intact laten. Müller, Hummels en Boateng hoeven daarom nog niet op een snelle invitatie te rekenen. "Uiteindelijk maak ik pas ergens in mei mijn definitieve EK-selectie bekend", besloot Löw.