Bondscoach Martínez: België verlaat WK met opgeheven hoofd

DOHA (ANP) - België-bondscoach Roberto Martínez kan leven met het doelpuntloze gelijkspel tegen Kroatië, waardoor zijn ploeg al in de groepsfase van het WK is uitgeschakeld. De Spanjaard zei geen spijt te hebben van zijn keuzes en vond dat de nummer 2 van de wereldranglijst donderdag goed had gespeeld. "We kunnen het toernooi met opgeheven hoofd verlaten", aldus Martínez tegen Sporza.

Martínez, die met de goede voetballers van België werd geacht om ver te komen in het toernooi, wilde niet ingaan op vragen over zijn toekomst als bondscoach. "Daar is nu niet het goede moment voor", aldus de 49-jarige oud-trainer van Everton.

Volgens Martínez heeft België het vooral in het verloren duel met Marokko (0-2) laten liggen. "De eerste wedstrijd (tegen Canada) wonnen we zonder onszelf te zijn, de tweede partij verloren we terecht en vandaag waren we onszelf. We hebben veel gecreëerd." De bondscoach vindt dat de gouden generatie van de Belgen nog niet voorbij is en dat de jonge spelers deze kunnen voortzetten.