Bondscoach Tsjechië looft goal van Schick: niet van deze wereld

GLASGOW (ANP) - Patrik Schick raakte bij het zien van de videobeelden nog meer in vervoering van zijn fraaie tweede goal voor Tsjechië in de EK-wedstrijd tegen Schotland (2-0). De spits mikte de bal van een afstand van bijna 50 meter over doelman David Marshall heen in het doel van de Schotten. "Het is gewoon perfect. Een heerlijk gevoel, zeker als ik zo die herhaling zie. Ik heb de bal heel mooi geraakt, prachtig", zei de 25-jarige speler van Bayer Leverkusen.

Sportdatabureau Opta berekende de exacte afstand op 45,5 meter. Sinds Opta de voetbalgegevens analyseert, vanaf 1980, is er op een EK nog nooit van zo ver gescoord. "Het is wel duidelijk dat dit het doelpunt van het toernooi is", zei middenvelder Tomas Soucek. Bondscoach Jaroslav Silhavy ging nog verder. "Dit doelpunt was niet van deze wereld."

Silhavy loofde ook het keeperswerk van Tomas Vaclik. "Het was een heel moeilijke wedstrijd en hij was fantastisch, we moeten hem oprecht bedanken. We willen nu doorzetten tegen de twee groepsfavorieten Kroatië en Engeland. Misschien volstaan drie punten om je te kwalificeren voor de achtste finales, maar ik denk dat er nog een punt nodig zal zijn om zekerheid te krijgen."

Komende vrijdag staat Tsjechië in Glasgow tegenover Kroatië, dat met 1-0 verloor van Engeland.