Boom Chicago viert 30e verjaardag met speciale show en festival

Boom Chicago viert deze zomer uitgebreid haar 30e verjaardag. Op 11 juni is het precies drie decennia geleden dat Boom Chicago van start ging als het Engelstalige improvisatietheater in Amsterdam. "Wat begon als een idee aangewakkerd door een paar trekjes wiet is uitgegroeid tot de eigenzinnige maar invloedrijke oefenplaats voor enkele van de meest succesvolle en briljante comedians die in Hollywood werken", aldus de groep.

Ter gelegenheid van de verjaardag gaat 23 mei een nieuwe show in première: Boom, Roasted, waarin wordt teruggeblikt op de afgelopen dertig jaar. Op 11 juni, als Boom Chicago exact 30 jaar oud is, vindt er een speciale Birthday Bash plaats in het Rozentheater in Amsterdam, waar het gezelschap doorgaans optreedt.

Van 5 tot en met 16 juli keert het Boom Chicago Comedy Festival terug, voor de derde editie. Gedurende twaalf dagen vinden er tientallen speciale optredens plaats: van improvisatie tot stand-up, van variété shows tot een speciale queer-comedy avond. Ook zijn er tijdens het festival workshops. Daarnaast wordt in juli een speciaal boek gepresenteerd over het jubileum: The 30 Most Important Years in Dutch History.

Meer details over het programma van het Boom Chicago Comedy Festival zullen binnenkort worden aangekondigd.