BOOS kreeg talloze extra reacties na opschorten The Voice

Nadat bekend werd dat RTL voorlopig stopt met The Voice of Holland heeft BOOS talloze extra reacties over misstanden bij het programma binnengekregen. Dat meldt de redactie in de verantwoording van het onderzoek dat meerdere maanden in beslag nam.

"Na de media-aandacht vanwege het opschorten van The Voice of Holland en de bekentenis van Jeroen Rietbergen is nog een groot aantal aanvullende reacties binnengekomen", schrijft BOOS. "Tot op heden ontvangen wij nog altijd berichten via Instagram, DM of per mail over vermeend (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en/of machtsmisbruik in de context van The Voice, of in relatie tot de vermeende daders."

BOOS sprak voor de uitzending die donderdag online is verschenen in totaal met 53 mensen. Het overgrote deel gebeurde telefonisch.

Op 12 januari stuurde BOOS een lijst met vragen in het kader van wederhoor naar zender RTL, producent ITV, voormalig producent Talpa, bandleider Jeroen Rietbergen en coaches Marco Borsato en Ali B. Later zijn er aanvullende vragen gestuurd naar Talpa-baas John de Mol, creative director bij Talpa Linde de Jong en voormalig RTL-directeur Erland Galjaard. Ook is de regisseur waarover klachten zijn binnengekomen benaderd.

Alleen De Jong reageerde niet op het verzoek om vragen te beantwoorden. De Mol liet pas in de uitzending van zich horen.