Borg Huawei-directeur op 10 miljoen dollar

VANCOUVER (ANP) - De Canadese rechter heeft de borg voor de cfo van Huawei, Meng Wanzhou, vastgesteld op 10 miljoen Canadese dollar (6,6 miljoen euro), waarvan 7,5 miljoen in cash. Daarnaast moet Meng al haar paspoorten en andere reisdocumenten inleveren bij de Canadese autoriteiten.

Meng mag van de rechter alleen in een van de huizen verblijven die haar man bezit in Vancouver. Ook moet ze een enkelband dragen, zodat de politie ten allen tijde weet waar ze is. Ze mag het huis niet verlaten tussen 23.00 uur en 06.00 uur.

Verder mag ze zich niet misdragen en moet ze zich regelmatig melden bij de politie.

Meng werd vrijdag opgepakt omdat de Verenigde Staten haar zoeken vanwege het schenden van sancties die zijn opgelegd aan Iran. De zaak over de uitlevering aan de Verenigde Staten begint op 6 februari, als Meng zich weer in de rechtbank moet melden.

Meng gaf zondag tijdens de eerste zitting aan dat ze een hoge bloeddruk heeft. Daarom wil ze haar zaak niet in de gevangenis afwachten.

Huawei liet na de rechtszaak in een verklaring weten vertrouwen te hebben dat de Canadese rechter de juiste beslissing zal nemen in de uitleveringszaak.

0 Reacties Doe mee met de discussie →