Borstkanker vastgesteld bij Katie Couric

Katie Couric heeft vrouwen opgeroepen zich vaker te laten controleren op borstkanker. Dat deed de Amerikaanse talkshowhost en presentatrice in een persoonlijk essay op haar website, waarin ze bekendmaakte dat eerder dit jaar borstkanker bij haar is vastgesteld.

In haar verhaal meldt Couric dat ze eind juni de diagnose borstkanker kreeg nadat ze een mammogram had laten maken. Ze heeft inmiddels al een operatie en bestralingsbehandelingen ondergaan, waarvan de laatste op dinsdag. "Mijn linkerborst ziet eruit alsof ik topless heb liggen zonnen, maar verder voel ik me prima", aldus de presentatrice.

Couric besloot haar verhaal te delen in aanloop naar Breast Cancer Awareness Month in oktober. De 65-jarige Couric hoopt dat vrouwen regelmatig een mammogram zullen laten maken. "Ik was deze keer zes maanden te laat. Ik huiver bij de gedachte wat er zou zijn gebeurd als ik het langer had uitgesteld", zegt de presentatrice. Ze weet echter ook dat veel vrouwen relatief dicht borstweefsel hebben waardoor een mammogram niet voldoende is. "Het is dus net zo belangrijk om uit te zoeken of je aanvullende screening nodig hebt."