Borussia-aanvoerder Reus slaat EK voetbal over

DORTMUND (ANP) - Marco Reus doet volgende maand met Duitsland niet mee aan het Europees kampioenschap voetbal. De 31-jarige aanvoerder van Borussia Dortmund meldt dat op Instagram.

"Na een gecompliceerd en vermoeiend seizoen, met godzijdank een goede afloop, heb ik na overleg met de bondscoach besloten niet mee te gaan", aldus Reus, die zich de laatste weken met Dortmund opwerkte naar de derde plaats en zo alsnog Champions League-deelname zeker stelde. Dortmund won verder de Duitse beker.

Reus: "Deze beslissing was erg moeilijk voor mij omdat ik altijd vol van trots ben als ik voor mijn land mag uitkomen. Maar na een voor mij heel intens jaar en het hebben bereikt van mijn doelen bij Borussia Dortmund, heb ik de beslissing genomen om mijn lichaam de tijd te geven om te herstellen. Ik ga de pauze goed gebruiken om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen starten. Ik wens Joachim Löw en het Duitse team het allerbeste voor het EK en ik zal als fan juichen en duimen."

Reus zat in 2014 in de Duitse selectie voor het WK, maar ging vanwege een blessure uiteindelijk niet mee. Duitsland won dat jaar de wereldtitel. Reus ontbrak ook op het EK van 2016 met een blessure. Op het WK van 2018, waar Duitsland in de groepsfase werd uitgeschakeld, zat Reus wel in de selectie.