Borussia Dortmund hunkert naar rentree Haaland

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund hoopt voor het Champions League-duel met Sporting Portugal vurig op de rentree van Erling Haaland en Marco Reus. Het duo ontbrak tegen Borussia Mönchengladbach (1-0-verlies) en werd node gemist. De vooruitzichten zijn niet erg hoopgevend. Het is de vraag of beide sleutelspelers dinsdag inzetbaar zijn. Een besluit valt mogelijk pas een paar uur voor de aftrap.

Trainer Marco Rose toonde zich maandag strijdlustig, ook al moet hij het misschien opnieuw stellen zonder zijn jonge Noorse topscorer. "We gaan er morgen alles aan doen de fans een mooie avond te bezorgen, ook als dat zonder Erling moet". De BVB-coach wil drie punten pakken en een duidelijk signaal afgeven in de groep. Daarin leidt Ajax, dat de Portugezen in Lissabon met 5-1 versloeg.

Rose gaf toe dat de kans dat hij Haaland en Reus kan opstellen klein is. "Het wordt krap, voor beiden. Erling heeft nog behoorlijk wat last". In tegenstelling tot de altijd gevaarlijke spits deed aanvoerder Reus maandag wel mee aan de rustige, afsluitende training. Tegen Gladbach vormden oud-PSV'er Donyell Malen en Youssoufa Moukoko de aanvalslinie.